Tilbud om lærerkursus

Folkekirkens Skoletjeneste Sylf tilbyder følgende kurser.

Kurserne er gratis og knytter an til konkrete undervisningsprojekter. Husk at tilmelding er nødvendig.

Guder og gaver

I samarbejde med Sagnlandet Lejre

I tilknytning til projektet Guder og gaver udbyder skoletjenesten et lærerkursus i Sagnlandet Lejre. På kurset vil to medarbejdere fra Sagnlandets Skoletjeneste give et oplæg om jernalder, vikingetid og periodernes offerritualer. Derudover vil alle deltagere komme med på en guidet rundvisning i området. Herudover vil Folkekirkens Skoletjeneste give en kort introduktion til projekt.

 

Tilmeld dig nederst på denne side

Tid: Onsdag den 22. august 2017 kl. 13 -16.

Sted: Sagnlandet Lejre, Administrationsbygningen

Tilmelding: Senest 1. juli 2018 Nederst på siden

Hvor langt kan man gå?

Et projekt om det hellige som anledning til politisk konflikt

 

Findes det hellige? Hvad er det i givet fald, og hvordan viser det sig? Med afsæt i jøde- og kristendommens samt islams konkrete helligsteder i Jerusalem samt i hele Israel-Palæstina-konflikten udfoldes disse spørgsmål gennem teoretiske oplæg og demonstration af kropslige øvelser lige til at tage med hjem og bruge i undervisningen, så den bliver mere aktivitetsbåren.

Program:

  • Hvad er det hellige? v. lektor Jakob Wolf (KU)
  • Det hellige som anledning til politisk konflikt? v. lektor Carsten Pallesen (KU)
  • Demonstration af kropslige øvelser til forståelse af konflikt og hellighed v. Teater Minsk

 

Tilmeld dig nederst på denne side

 

 

Tid: Tirsdag den 4. september 2018 kl. 13.00-16

Sted: København

Tilmelding: 1. august 2018

Han gik sig over sø og land

Denne workshop er et fortælle-kursus.

På dagen er der fokus på de fem fortællinger fra projektet "Han gik sig over sø og land". Workshoppen ledes af Anette Jahn, der gennem mange år har undervist i mundtlig fortællekunst og mundtlig formidling.

Denne dag arbejder vi med at se historiens billeder for vores indre øje for derefter i mindre grupper at fortælle historiernes landskaber, rum og karakterer frem.

Vi vil også arbejde med at forstærke fortællingens grundfølelser, så vores lyttere kommer til at mærke historiens følelsesgang. Man skal ikke kunne fortælle historierne på forhånd. Dog vil det være en god idé at have læst dem et par gange på forhånd.

 

Tilmeld dig nederst på denne side

Tid: Tirsdag den 2. oktober 2018

Sted: Nørre Alslev Præstegård

Tilmelding: 1. september 2018

Himmelsk lyd - salmesangsprojekt

Salmeplakaten, som klasserne vil komme til at arbejde med i Et møde med den danske salme 2019, har maleren Vincent van Goghs billede "Starry Night" som motiv. Eleverne vil derfor som led i projektet få en kort indføring i van Goghs billedverden.

Da der i projektperioden er en omfattende udstilling på ARKEN af van Goghs værker med fokus på forholdet mellem kunst, menneske, natur og religion, udbydes i samarbejde med ARKEN et lærerkursus som introduktion til salmeprojektet.

Kurset vil dels give en indføring i van Gogh som religiøs kunstner og hans kunstneriske blik på mennesket og naturen; dels indeholde en workshop over temaet "himmelsk lyd" ved komponist og organist Peter Bruun. Workshoppen vil være en introduktion til elevopgaver, der indgår i undervisningsforløbet.

 

Tilmeld dig nederst på denne side

Tid: Tirsdag den 20. november 2018 kl. 13-16

Sted: Kunstmuseet Arken, Ishøj

Tilmelding: 1. september 2018

Sorg og livsmod og Klædt på til sorg

En konsulent fra Børn, Unge og Sorg fortæller om den nyeste sorgteori og om hvad man som lærer skal være særligt opmærksom på, når man møder et barn i sorg.

Efterfølgende deles kurset i to og de deltagende lærere introduceres kort til de to forskellige projekter.

 

 

Tid: Januar 2019 kl. 13 -16

Sted: Nordre Kirkesal Nykøbing F

Tilmelding: 1. januar 2019