Tilmelding / Tilmelding Helgi Daner

Tilmelding Helgi Daner

- da danerne blev kristne


Forfatteren Josefine Ottesens seneste historiske roman Helgi Daner er inspireret af sagnet om Holger Danske. Eleverne skal derudfra arbejde med centrale temaer og begreber, der afspejler historien og menneskene i tiden omkring kristendommens indførelse i Danmark.
Landsnetværket af Folkekirkelige Skoletjenester har i samarbejde med Josefine Ottesen udarbejdet en forkortet udgave af romanen på ca. 100 sider. Arbejdet med bogen foregår ved at dele elevernes læsning op i otte afsnit. Efter hvert afsnit holdes et “break”, hvor der arbejdes med forskellige faglige temaer. Der arbejdes skiftevis med meddigtning ud fra en rollespils metode og med mere klassiske aktiviteter i fagene dansk, kristendomskundskab og historie.


Tilmelding til os senest 1. januar

Rollespillet er nu overtegnet, men også uden er en tilmelding her en god mulighed for et spændende projekt i dansk historie og kristendomskundskab

 
Til projektet er knyttet et lærerkursus 21. marts klokken 12-15 i Roskilde med Josefine Ottesen og lektor Jens Aage Poulsen.
Kurset er gratis men tilmelding til dette kursus skal ske til gennem CFU.https://websluse.ucsj.dk/kii/kii-r17-131.htm
 
NB.Vi forbeholder os ret til at videregive navn og email til den/de lokale sognepræst(er), til brug i forbindelse med aftale af kirkebesøg.